Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Signatura a Sanaüja del conveni per la primera edició dels Jocs Florals Rurals

Es presenta a Sanaüja (Segarra) la primera edició dels Jocs Florals Rurals. La iniciativa, de l’Associació de Micropobles de Catalunya i l’Associació per la Promoció dels Productors Catalans de Qualitat, té per objectiu visibilitzar la creació literària des del món rural

Ajuntament
Ajuntament

DIJOUS 18 MARÇ 2021

Dissabte 13 de març s’ha signat a Sanaüja (Segarra) un conveni de col·laboració entre l’Associació de Micropobles de Catalunya i l’Associació per la Promoció dels Productors Catalans de Qualitat per a l’organització de la primera edició dels Jocs Florals Rurals. A més, es va fer un petit homenatge a Joan Margarit, fill il·lustre del poble de Sanaüja.

Per part de Micropobles, s’ha comptat amb la presència del President de l’Associació, Mario Urrea, i del responsable de la sectorial de Cultura, Joan Solà. Per part de Productors Catalans hi han assistit la presidenta, Llum Colomer, i el Secretari, Lluís Torrent. En representació de Sanaüja, els ha acompanyat l’alcaldessa, Gemma Martínez i Sangrà, i en Lluís Castany, un veí del municipi que els ha fet un recorregut pels carrers del poble i els indrets més destacats: la plaça Major, La Portelleta, la baixada de Sant Roc, el Pont i la Capella de Santa Magdalena. A cada parada s’han llegit poemes de Joan Margarit, com a homenatge al fill més il·lustre de Sanaüja.

Amb l’objectiu de visibilitzar la creació literària del (i des del) món rural, s’acceptaran obres originals i inèdites que situïn el relat en algun micropoble o facin esment d’algun productor/a. Les categories són Infantil, Juvenil i Adults en modalitat de Poesia i Prosa. La presentació de les obres es farà a través d’un formulari que serà accessible els propers dies als webs de Micropobles i Productors.cat i el termini per a presentar les propostes finalitza el 4 d’abril de 2021 a les 23:59h.

Les poesies i els relats presentats seran publicats al bloc i a les xarxes socials on els usuaris els podran llegir, i posteriorment votar mitjançant un formulari. Els relats i poesies més ben valorats a la votació popular passaran a la fase final, en la qual els membres del jurat escolliran el guanyador/a de cada categoria i modalitat. Finalment, la decisió del jurat, format per Quim Torra, Albano-Dante Fachín, Bernat Deltell, Pep Coll, Jenn Díaz i Montserrat Isern, es donarà a conèixer a les xarxes socials del concurs literari (Twitter i Instagram) i de les dues associacions impulsores (@Micropobles i @productorscat). Es podrà fer un seguiment de les diferents etapes del concurs a través del hashtag #JocsFloralsRurals.

El premi és un trofeu de fusta reciclada, un lot de productes de qualitat i un dinar per a dues persones + visita guiada a un micropoble. A més, totes les obres formaran part d’un llibre digital que commemorarà la primera edició dels Jocs Florals Rurals.

BASES DE PARTICIPACIÓ

BASES JOCS FLORALS RURALS