Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sanaüja treballa per acabar amb el vandalisme al municipi

Aquests actes van iniciar-se fa més d’un any, provocant destrosses al mobiliari urbà i als equipaments municipals

DIMECRES 27 MAIG 2020

El vandalisme a Sanaüja ha tingut la seva última manifestació amb pintades al Pont de Ferro, un dels espais més emblemàtics del municipi, un fet que, malauradament, no és cap novetat en aquest punt de la Segarra.

Des de fa més d’un any les incidències intencionades en espais públics són una realitat que els veïns i veïnes han d’afrontar diàriament. Així doncs, en els últims mesos s’ha vist com bancs, senyals de trànsit, façanes, contenidors i diversos equipaments municipals han estat víctimes d’aquest vandalisme.

En altres ocasions les incidències també van dirigides directament a la ciutadania amb pedrades o llançaments de codonys a les finestres de les llars, “timbrades” durant la matinada i, inclús, amenaces anònimes per telèfon.

Tot plegat ha portat a l’Ajuntament de Sanaüja a redactar unes normes de convivència on s’hi recolliran els graus de gravetat de les infraccions i les respectives conseqüències que comportaran. A la vegada, també es fa un crit a la ciutadania per que col·labori en la identificació dels infractors i així posar punt i final a aquesta situació tant aviat com sigui possible.

Des de l’Ajuntament es proposa que si enguany es poden celebrar els camps de treball de Sanaüja, una de les activitats sigui la restauració i rehabilitació dels espais afectats pel vandalisme.