32° / 20° Núvols

Sanaüja s’uneix a la iniciativa “Establiment segur contra la violència masclista" de l’Institut Català de les Dones i Mossos d’Esquadra

A través d’aquesta iniciativa es demana als establiments que estan operatius  posar en un lloc visible del comerç un cartell amb el missatge “Establiment segur contra la violència masclista”. Si aquests dies de confinament sents que casa teva deixa de ser un espai segur per a tu o els teus fills i filles, aquí truquem per tu al 900 900 120 o al 112. #NoEstàsSola #JoActuo”.

DIMECRES 01 ABRIL 2020

Sanaüja és un dels municipis segarrencs que s’ha adherit a la iniciativa “Establiments segurs contra la violència masclista”, impulsada per l’ICD i els Mossos d’Esquadra amb la finalitat d’oferir ajuda ciutadana a les dones que conviuen amb una situació de violència domèstica. 

D’aquesta manera, les dones que s’acostin a un dels establiments adherits a la campanya, podran ser escoltades i explicar el seu testimoni per tal de que el comerciant gestioni la trucada al 900900120 i rebre assessorament professional de l’advocacia, psicologia i l’atenció social. Les trucades també podran ser al 112 en cas d’emergència.  

Els efectius en el territori de Mossos d’Esquadra també col·laboren en la difusió d’aquests missatges als establiments comercials; a més els comerços poden descarregar-se els missatges del web dones.gencat.cat en diverses versions (català, castellà, angles i francès).

Paral·lelament el cos de Mossos d'Esquadra ha creat un pla de contingència per a la seguretat de les víctimes de violència masclista, domèstica i altres víctimes vulnerables amb missatges com; “Si creus que algú al teu entorn pot necessitar ajuda, avisa’ns. Som al teu costat!” #confinamentsegur

Una convivència permanent i forçosa i la mobilitat reduïda o nul·la pot afavorir les situacions de violència masclista amb l’agreujant de la dificultat per a la víctima de no poder trucar als serveis,  trobar suport de familiars, amistats, o professionals. Aquesta actuació vol compensar aquests impediments. 

Declaracions de l'alcaldessa de Sanauja i Consellera Comarcal de Serveis Socials, Salut i Igualtat, Gemma Martinez Sangrà