Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sanaüja celebra la festa de Sant Antoni

La Festa Major d’hivern, amb els tres tombs com a acte central, congrega unes 200 persones a la vila.

DIVENDRES 17 GENER 2020

El 17 de gener és una de les dades més assenyalades al calendari de Sanaüja, amb un ampli programa d’actes al llarg del dia en motiu de la diada de Sant Antoni.

La jornada ha  arrencat amb la tradicional missa a l’església del poble i, un cop finalitzada, les autoritats religioses han beneït els diversos animals presents a la plaça. Entre el bestiari no hi han faltat els cavalls, els grans protagonistes de la festa que, finalitzada la benedicció, han recorregut el casc antic de la vila tres vegades per completar els populars “tres tombs” al ritme dels Grallers Canyacrec.

Cinc veïns del municipi han estat els encarregats de muntar els cavalls i de participar, al final de la jornada matinal, en la “gimcana de cavallers”, just abans del repartiment de coca, figues i mistela a tots els presents a la Plaça Major.

La jornada es complementa amb un dinar popular al Local Social de la vila, una gran sessió de ball amenitzada per  “Duet Musical Vinil”, i un sopar a base d’entrepans de buit i de llom, també al Local Social.