32° / 20° Núvols

Presentació del llibre "Terra de dones. Pageses de Catalunya" a Sanaüja amb motiu del Dia Internacional Dona Rural

El passat divendres 22 d’octubre a les 19:00 h es va presentar el llibre “Terra de dones. Pageses de Catalunya” davant una trentena de persones a la Fundació de Sanaüja.

DILLUNS 25 OCTUBRE 2021

L'acte va estar organitzat pel Consell Comarcal, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sanaüja, i es va dur a càrrec de l'autora del llibre, Laura Saula i Tañà. En l'acte també hi han intervingut Gemma Martínez Consellera de Serveis Socials i alcaldessa de Sanaüja i la pagesa emprenedora, Maria Casoliva, una de les protagonistes del llibre, la segarrenca va aportar la seva experiència en el sector primari des d'un punt de vista eminentment femení.

L'autora del llibre, Laura Saula i Taña (Barcelona,1986), es va llicenciar en Periodisme el 2008 (URL) i des d'aleshores ha fet de periodista freelance per a diferents mitjans, com el diari Ara, el magazín LA MIRA, la revista Capçalera o el suplement Lifestyle. Uns mitjans on sempre ha intentat plasmar allò que no acostuma a sortir als grans titulars: la vida de les persones, els mons particulars, sovint anònims, que s'amaguen darrere de la senzillesa del dia a dia. Actualment també forma part de la Junta de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

El llibre consta de 96 pàgines i ha estat publicat per l'editorial Fonoll dins la col·lecció Lo Planço. Llegeix el pròleg del llibre:

El llibre Terra de dones és una oportunitat per parlar amb vuit dones pageses de diverses generacions d'arreu, des de les Terres de l'Ebre fins a l'Alt Pirineu, que expliquen les seves històries personals, inquietuds i visió del món rural. Una mostra clara i senzilla, però profunda, que permet plantar-les a la terra, a la física, la de la feina, la de l'esforç, però també a la terra com a paisatge humà que defineix un país. Amb fotografies del fotoperiodista Jordi Borràs.

Font: Racó Català