Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nota informativa sobre comerços i establiments

Venda en establiments de productes diferents dels autoritzats pel RD 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària causada pel COVID-19

DIMECRES 22 ABRIL 2020

El Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària causada pel COVID-19, en el seu article 10.1 decreta la suspensió de l’obertura al públic dels locals i dels establiments de comerç minorista, a excepció dels establiments comercials minoristes d’alimentació, begudes, productes i bens de primera necessitat, farmacèutics, sanitaris, centres o oficines veterinàries, òptiques i productes ortopèdics, productes higiènics, premsa i papereria, combustible per a l’automoció, estancs equips tecnològics i de telecomunicacions, aliments per animals de companyia, comerç per internet, telefònic o correspondència, tintoreries, bugaderies i l’exercici professional de l’activitat de perruqueria a domicili.

Així mateix, en el punt 2 de l’esmentat article, s’estableix que els consumidors només podran romandre en els establiments comercials que estigui permesa l’obertura el temps estrictament necessari per a que els consumidors puguin realitzar l’adquisició d’aliments i productes de primera necessitat.

Conseqüentment, només es poden comercialitzar en establiments oberts al públic els productes que estableix l’article 10. Per tant, tots aquells establiments que venguin productes no permesos han de romandre tancats, i aquells que tinguin autoritzada l’obertura per vendre productes permesos només podran vendre aquests, quedant prohibida la venda de qualsevol altre producte no inclòs en els referits en l’article 10 del RD 463/2020, de 14 de març.

A tall d’exemple, els establiments polivalents (hipermercats, grans supermercats etc...), han d’aïllar la venda dels productes permesos per l’article 10.1 del RD 463/2020, de 14 de març, de la resta de l’oferta de l’establiment, com productes de jardineria, flors, plantes, llibres, ferreteria, equipament de la persona, equipament de la llar, etc.. Aquests productes no podran posar-los a la venda, ni subministrar-los als consumidors en l’establiment comercial.

Sense perjudici que es pugui fer la venda online, telefònica o per correspondència amb subministrament directe al domicili del comprador.