32° / 20° Núvols

La Segarra es volca amb el Dia Internacional de la Dona amb més de quinze actes durant la setmana

Administracions, empreses i entitats s’aglutinen per projectar activitats en motiu del dia la reivindicació feminista a tota la comarca.

DIMARTS 03 MARÇ 2020

S’han organitzat diferents xerrades, accions reivindicatives, performance, tallers... tots ells sota el mateix objectiu, lluitar contra la desigualtat que pateixen les dones i posar de manifest que la Segarra es una comarca que lluita dia a dia per la igualtat.


Les activitats més destacables són la manifestació “Juntes tombem el patriarcat” que es celebrarà el diumenge 8 de març a les onze i que sortirà de la Plaça del Sindicat fins a la Plaça Universitat. Seguidament es farà la performace “Un violador en el teu camí” a les dotze del migdia a la Plaça Universitat i a l’acabar es podrà gaudir d’una vermutada per la igualtat. L’acte està organitzat per La Segarrenca, La miliciana, Bandtokades, La Paeria de Cervera, el Consell Comarcal de la Segarra i altres entitats i ajuntaments de la comarca.


Des del Consell Comarcal de la Segarra, l’acte central serà una concentració i lectura de manifest institucional a la Plaça Joan Salat a les dotze del migdia el dia 9 de març on hi assistiran els representants polítics de la institució i treballadors. Paral·lelament el Consell Comarcal també ha impulsat la campanya “Mai més Silenciades”, en la que es repartiran penjaportes i xiulets a tota la comarca per alçar la veu per la igualtat de gènere.

Mira AQUÍ la declaració institucional del 8 de març.


Simultàniament als actes, hi ha obertes cinc exposicions a diversos museus i biblioteques de la comarca que giren al voltant de la figura de la dona.