Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’ajuntament us desitja una bona diada de Sant Jordi

L’alcaldessa Gemma Martínez fa la recomanació literària “Castell de Focs, de Sanaüja a Ceres”, del sanaügenc Jaume Clavé i Cinca

DIJOUS 23 ABRIL 2020

La diada de Sant Jordi d’enguany no ens ha permès sortir al carrer i remenar els llibres dels nostres botiguers. Tot i això, des de Sanaüja desitgem a tota la població que gaudeixi d’aquesta celebració malgrat els entrebancs i que no deixi de llegir per descobrir nous universos. A la vegada, agraïm a tots aquells que han pres part en la iniciativa de guarnir els balcons amb llibres i flors per donar un caire més festiu a aquest 23 d’abril.

L’alcaldessa Gemma Martínez, ens fa la seva recomanació personal amb el llibre “Castell de focs, de Sanaüja a Ceres”, una obra de Jaume Clavé i Cinca, fill de la vila.

Resum del llibre:

Castell de focs va de noms i, si voleu, de topònims. Hi veureu desfilar l’explicació dels noms de lloc més propers a Sanaüja, que després s’aniran allunyant vers la resta de la comarca i altres de limítrofes. A més, farem una volada per la Meseta castellana, saltarem a Amèrica i finalment viatjarem al planeta nan Ceres, entre Mart i Júpiter. I pel camí, gràcies a la interpretació de tants topònims, ens assabentarem de moltes coses, algunes ben sorprenents: el Segre era un riu navegable, amb comportes que elevaven les embarcacions al gran llac d’Athanàgia, assecat pels romans; el pont actual de Sanaüja té milers d’anys, del temps d’ Athanàgia; el Llobregós era ample com el Rin; les muntanyes ostenten grans figures d’animals que ningú no sap veure o també monuments al gran Hèrcules; l’ aqüeducte de Segòvia és anterior a la ciutat; els misteris del sistema solar.

Pots adquirir aquest llibre i altres recomanacions literàries fent clic aquí

 

Bona diada de Sant Jordi a tots i totes!