32° / 20° Núvols

Crida a la calma als habitants del municipi i mesures de prevenció

Cal fer prevaldre la salut i el benestar de totes i tots, seguint les indicacions del Govern de la Generalitat de Catalunya i, així, frenar la proliferació del virus SARS-CoV-2

DIVENDRES 13 MARÇ 2020

L’Ajuntament de Sanaüja fa una crida a la calma als habitants del municipi i informa d’aquelles mesures per tal de fer prevaldre la salut i el benestar de totes i tots, seguint les indicacions del Govern de la Generalitat de Catalunya i, així, frenar la proliferació del virus SARS-CoV-2. Per aquest motiu, s’adopten les mesures que s’exposen a continuació.


- Queden suspeses toles aquelles activitats culturals, esportives i lúdiques als edificis municipals.
- Es confirma també l’ordre de tancament de l’escola, per part del Govern de la Generalitat, a partir d’avui i fins a nova ordre.
- Es recomana fer qualsevol gestió per via telemàtica o telefònica. En cas d’haver d’anar a les oficines consulti cita al telèfon 937.47.60.08.
- En relació a les reunions ecumèniques, funerals i enterraments, les mesures a considerar són: limitar al màxim la participació, i assistir al cementi a porta tancada i evitar el contacte físic.


Les mesures entren en vigor des d’avui fins a un període de 15 dies, que podrà ser prorrogat en funció de l’evolució de la situació.


Salut recorda les mesures preventives d’higiene genèriques a seguir de protecció individual enfront de malalties respiratòries:


1. Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.


2. Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com a tos o esternuts.


3. Mantenir una distància de dos metres aproximament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.


4. Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.


5. Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors…) i altres objectes sense netejar-los degudament.


6. No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a l’Estat, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.


7. Recomanacions per comerços, botigues, bars i restaurants o qualsevol altre lloc de pública concurrència:


-Evitar superar l’aforament.
-Distanciar els usuaris el màxim possible.
-Tenir la porta d’accès oberta si el temps ho permet.
-Sortir a l’espai exterior si hi ha cua dins el comerç/botiga.
-Bars i Restaurants; sempre que sigui possible consumir a les terrasses i espais exteriors.


8. Espais exteriors o sortides amb infants, evitar grups grans. Netejar les mans sovint i evitar el màxim possible els agafadors metàl·lics de qualsevol tipus. Portar el líquid de neteja recomanat o tovalloletes i mocadors d’uns sol ús.


9. Segons l’evolució de la situació actual s’aniran prenent mesures. Si teniu algun dubte i les oficines de l’Ajuntament estan tancades en aquell moment podeu trucar a: 626.016.267 – 650.509.539 – 629.894.639


En cas de qualsevol dubte, cal trucar al 061 Salut. Així mateix, el sistema de salut de Catalunya ha elaborat un test com a nova eina que permet, de manera molt ràpida i senzilla, conèixer si es compleixen els criteris d’infecció per coronavirus, i si cal trucar o no al 061.