Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicat de l'Alcaldessa de Sanaüja, Gemma Martínez

Davant la crisi del Coronavirus, Gemma Martínez es dirigeix als ciutadants de Sanaüja per fer una crida a la calma i recordar els consells del Departament de Salut

DILLUNS 30 MARÇ 2020

Benvolguts i benvolgudes:

Estem davant d'una situació mai viscuda que hem d'encarar amb paciència, decisió i responsabilitat. El coronavirus ens afecta a tots i això comporta fer-nos responsables del que està al nostre abast i que ajudarà a la població en general a combatre la propagació de la pandèmia. Evitar la massificació dels serveis de Salut és un punt d'interès comú, i és en aquest punt on podem fer molt de manera conjunta el QUEDA'T A CASA.
Us instem que seguiu les recomanacions que els darrers dies hem anat publicant a les xarxes o en cartells repartits pel poble.

I són les següents:

- Sortir de casa només per causa justificada.
- Fer les compres al comerç més proper al domicili.
- Mantenir les distàncies de seguretat.
- No organitzar trobades ni dins de casa ni a fora, a menys que sigui dins la propietat amb les persones amb les quals es conviu normalment. Per mantenir el contacte amb la família es pot fer per telèfon, o per videotrucada. Si cal ajudar a la família per compres o altres circumstàncies, fer-ho amb la màxima protecció.
- Anar protegit, amb mascareta i guants i fer la neteja oportuna sovint.
- Llençar els guants o mascaretes si són d'un sol ús a rebuig. En cas de ser de material no perible, cal higienitzar rentant i/o planxant.
- Fer servir el porta a porta per la recollida de brossa evitant al màxim els contenidors d'emergència.
- En cas d'haver de fer ús dels contenidors d'emergència anar-hi protegit i en cap cas deixar la brossa a terra ni embrutar l'entorn.
- Recordar que la deixalleria mòbil queda suspesa durant un temps.

Qualsevol incompliment d'aquestes recomanacions i d'altres que aniran comunicant els Departaments de la Generalitat, poden ser punibles i es portarà a aplicar la sanció corresponent.
Dit això, només queda recomanar seguir les actualitzacions de les preguntes freqüents que cada dia van sortint als mitjans de comunicació.
Des de l'Ajuntament, enviem un missatge d'energia, serenor i valentia a tots els Sanaügencs i Sanaügenques i agraïm especialment la feina dels voluntaris i voluntàries que realitzen tasques per facilitar la vida dins el nostre entorn.

Fem especial menció a les persones grans i/o aïllades que necessitin suport o ajuda que no dubtin en contactar amb el consistori.

També una forta abraçada als i les més joves esperant veure'ls d'aquí a poc temps donant vida als nostres carrers.

Un agraïment als treballadors i treballadores que continuen fent la seva tasca malgrat que en molts casos es porta a terme telemàticament, i, tinguem present la feina clau que està fent el personal sanitari i de serveis socials en tots els àmbits.


En representació de tots els regidors, esperant encarar amb la mateixa energia, serenor i valentia que hi ha dins Sanaüja, signo la present, el vint-i-sis de març de 2020.


Gemma Martínez i Sangrà

Alcaldessa de Sanaüja.